Kuinka lyödä vetoa jalkapallosta

20 March 2023
18+ | Commercial content | Terms and Conditions apply | Please play responsibly

Haluaisitko oppia lyömään vetoa jalkapallosta, mutta et rohkene kysyä apua kavereiltasi? Ei hätää, me autamme sinut perehtymään tämän upean urheilulajin vedonlyönnin saloihin.

Oppaamme kattaa parhaimmat jalkapallon vedonlyöntimuodot, parhaat vedonlyöntistrategiat sekä parhaat jalkapallokilpailut, joissa voit lyödä vetoa.

Jalkapallovedonlyönnin yleisimmät pelimuodot

Vedonlyöntiin on tarjolla kirjaimellisesti satoja eri vaihtoehtoja useimmissa otteluissa, etenkin kun kyse on suurimmista kilpailuista.

Mutta kuinka vetoa oikein lyödään jalkapallo-otteluista?

Pitkäveto (1X2)

Tämä pelimuoto on listattu yleensä ensimmäisenä joko heti ylhäällä tai erinäisten erikoistarjousten jälkeen. Lyödäksesi vetoa sinun täytyy yksinkertaisesti ennustaa oikein yksi ottelun kolmesta mahdollisesta lopputuloksesta: kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto.

Joukkueen kertoimien ollessa suotuisat (alle 2), pidetään kyseistä joukkuetta ottelun voittajasuosikkina. Mitä pienempi voittajasuosikin kerroin on, sitä suurempi on vastaavasti vastapuolen joukkueen kerroin. Tämä perustuu suoraan yhteyteen molempien lopputulosten todennäköisyyden välillä.

Toisen joukkueen ollessa ennakkosuosikki, vastapuolen joukkueen kerroin on yleensä vähintään 3/1 (4). Luonnollisesti tilanteissa, joissa voittajasuosikin voittoa pidetään lähes varmana, vastapuolen joukkueen kertoimet ovat huomattavasti suuremmat. Tasaväkisimmissä otteluissa molempien joukkueiden kertoimet voivat olla positiivisia.

Tasapelin kertoimet puolestaan sijoittuvat lähes aina välille 2/1 (3) ja 3/1 (4), pois lukien ottelut, joissa voittajasuosikin todennäköisyys ottelun häviämiseen on hyvin pieni.

Molemmat Joukkueet Tekevät Maalin

Tämän pelimuodon suosio on ollut jatkuvassa kasvussa viime vuosien aikana jalkapallovedonlyönnissä, kun useat vedonlyöjät ovat innostuneet veikkaamaan runsas maalisia otteluita. Tämä on vielä yksinkertaisempi pelimuoto kuin pitkäveto, koska vaihtoehtoja on ainoastaan kaksi: Kyllä tai Ei.

Tämä veto on erittäin mielenkiintoinen, koska se on paljon arvaamattomampi kohde kuin pelkän ottelun voittajan veikkaaminen. Tämä näkyy myös kertoimien suurena vaihteluvälinä, joka sijoittuu useimmiten johonkin välillä 4/6 (1.66) ja 6/4 (2.5). On hyvin harvinaista törmätä kertoimiin, jotka ovat pienempiä kuin 1 / 2 (1.5) tai korkeampia kuin 2/1 (3).

Muutamia tekijöitä, jotka on hyvä huomioida lyödessään vetoa kyseisellä tavalla, on joukkueiden välinen tasoero sekä pelityyli. Toiset joukkueet tunnetaan erittäin hyökkäävästä pelitaktiikasta, mutta samanaikaisesti joukkueen puolustus ei välttämättä ole kovin vahva.

Toinen variaatio tämänkaltaisesta pelimuodosta on ‘Tulos + molemmat joukkueet tekevät maalin’. Tämä yhdistää molemmat pelimuodot tarjoten samalla vedonlyöjälle korkeampia kertoimia. Jos uskot joukkueen päästävän maalin, mutta kuitenkin voittavan ottelun, tämä pelimuoto voi olla kelpo valinta.

Oikean maalituloksen veikkaaminen

Jos etsit panoksellesi potentiaalisesti korkeaa palautusta, maalien kokonaismäärän veikkaaminen tarjoaa sinulle tähän mahdollisuuden korkeilla kertoimilla, jotka ovat tyypillisesti 5/1 (6) tai enemmän.

Lukuisten mahdollisten tulosten joukosta ei ole lainkaan helppoa onnistua veikkaamaan oikein, mutta vedon osuessa sinut palkitaan avokätisesti.

Yleisesti ottaen jalkapallo-otteluiden tulokset eivät ole erityisen runsas maalisia, minkä takia tuloksilla 1-0, 1-1 ja 2-0 on useimmiten pienimmät kertoimet. Jos haluat edelleen parantaa mahdollisuuksiasi voittaa isosti, voit kokeilla myös ns. Scorecast-vetoa: tämä tarkoittaa, että veikkaat ensimmäistä maalintekijää ja ottelun lopputulosta.

Ensimmäinen maalintekijä

Tämä on myös yksi vedonlyöjien suosikkivetoja, mikä tarjoaa mukavan kokoiset palautukset kohtuullisella panoksella, joskin kertoimet eivät ole yhtä suuret kuin tulosvedossa.

Hyökkääjillä ja hyökkäävillä keskikenttäpelaajilla on pienimmät kertoimet, koska he tekevät maaleja useimmin. Myös joukkueiden väliset erot astuvat tässä mukaan kuvioihin; joukkueen taistellessa sarjasta putoamista vastaan hyökkääjän on hankalampaa tehdä ensimmäinen maali tilastoissa korkealla olevaa joukkuetta, kuin toista putoamisvaarassa olevaa joukkuetta vastaan.

On järkevintä odottaa, että joukkueen kokoonpano on selvillä ennen vedonlyöntiä – muuten oma valintasi ei välttämättä ole edes mukana pelissä. Saat tietenkin panoksesi takaisin, mutta olet samalla tuhlannut aikaasi. Jos valitsemasi pelaaja tulee kentälle vaihdossa, vetosi on pätevä ainoastaan tuloksen ollessa vielä 0-0 siinä vaiheessa, kun pelaaja tulee mukaan pelaamaan.

Muut jalkapallovedot

Meiltä loppuisi tila kesken, jos käsittelisimme jokaista mahdollista jalkapallovedonlyönnin pelimuotoa, joten ohesta löytyy valikoima muita suosikkivetojamme. Näistä on myös hyötyä kenelle tahansa, kuka haluaa oppia lyömään vetoa jalkapallosta.

Moniveto

Monivedossa (joskus myös yhdistelmäveto) ei ole mitään erityisen monimutkaista. Se tarkoittaa yksinkertaisesti vetoa, jossa yhdistetään useampia valintoja, ja joista kaikkien tulee osua oikein voidaksesi voittaa. Monivedossa voittaminen ei ole helppoa, mutta voitot voivat olla valtavia, jos onni osuu kohdallesi.

Tasoitusveto / Aasialainen tasoitusveto

Vähennä osaltasi pelikentän tasoeroja antamalla toiselle joukkueelle yhden maalin etulyöntiaseman tai vastaavasti poistamalla joukkueelta maalin lopputuloksesta. Tämä lisää jännitystä muuten tylsiin otteluihin, joissa vastakkainasettelu on selkeästi epäsuhtainen.

Outright-vedot (Pitkän aikavälin vedonlyönti)

Veikkaa liigan tai turnauksen voittajaa joko ennen kauden alkua tai sen aikana. Muita pelimuodon variaatioita ovat mm. Paras maalintekijä, lohkon voittaja ja finalistien veikkaaminen.

Live-vedonlyönti

Useimmat ottelua ennen tarjottavat pelimuodot ovat myös saatavilla reaaliajassa ns. Live-vetoina ennen lopputuloksen ratkeamista. Et voi siis esimerkiksi lyödä vetoa, jossa veikkaat molempien joukkueiden tekevän maalin tuloksen ollessa jo 1-1.

Live-vedonlyönti jatkuu

Live-vedonlyönti tarjoaa myös uniikkeja pelimuotoja, kuten “Kulmapotku seuraavan 5 minuutin sisällä” ja “Maaleja yhteensä 30:00 ja 45:00 minuutin välillä”. Harjoittele maltillista pelaamista; älä lyö vetoa kaikesta mahdollisesta katsoessasi peliä.

Erikoisvedonlyönti

Voit myös lyödä vetoa lukemiesi keskustelujen ja uutisten perusteella ja ottaa osaa spekulointiin mm. veikkaamalla seuraavaa joukkueeseen liittyvää pelaajaa tai seuraavaa tehtävänsä jättävää valmentajaa.

Jalkapallo vedonlyöntistrategiat

Nyt kun olet tutustunut jalkapallo vedonlyönnin eri pelimuotoihin, tässä on muutama hyödyllinen vinkki, jotka opettavat sinulle kuinka lyödä vetoa jalkapallosta.

Valitettavasti ei ole olemassa mitään tapaa, joilla vedonlyönti onnistuu joka kerta, mutta voit kuitenkin saada merkittävän etulyöntiaseman, kun teet järkeviä valintoja.

Vedonlyönti ja Tasapeli

Kuten jo aiemmin selitettiin, tasapelin kertoimet ovat lähes aina suuremmat kuin 2/1 (3) ennen ottelua. Nämä kertoimet ovat huomattavasti paremmat, kuin mitä tarjotaan ennakkosuosikin voitosta, joten onnistuessasi veikkaamaan oikein tasapeliä, maksettu voitto on suhteellisen hyvä.

Monet vedonlyöjät välttelevät tasapelien veikkaamista, koska puolen valitseminen on usein luontevampaa. Tämä tuo toisinaan peliin lisäarvoa, jota voit hyödyntää lyödessäsi vetoa jalkapallosta. Lisäksi panostaessasi tasapeliin, ainakin aloitat ottelun valmiiksi voitolla!

Seuraa joukkueiden uutisia

Loukkaantumiset, kilpailukiellot ja myöhäiset muutokset kokoonpanossa voivat kaikki osaltaan vaikuttaa joukkueen suoriutumiseen kentällä. Seuraa jalkapallouutisia säännöllisesti viikon aikana, jotta pysyt ajan tasalla erityisesti sen joukkueen suhteen, johon haluat panostaa vedonlyönnissä.

Tunne säännöt

Olemme esitelleet useita pelimuotoja, mutta koska valikoima ei suinkaan rajoitu näihin, haluat kenties jossain välissä kokeilla jotain muuta. Varmista, että ymmärrät juuri kyseisen vedon ehdot ennen kuin laitat rahasi peliin.

Esimerkiksi useimmat vedot, jotka on lyöty ennen ottelua koskevat ainoastaan 90 minuuttia, joten ottelun mennessä jatkoajalle, vetosi ei koske tätä aikaa. Onneksi parhaat vedonlyöntisivustot kuitenkin tuovat sääntönsä selkeästi esille . Jos et ole täysin varma, nämä kannattaa tarkistaa.

Mitä on pelissä?

Toisinaan toinen joukkue on pelissä mukana vakavammin kuin toinen – ja tämä näkyy jo heti ottelun alussa. Kauden aikana käydyt lukuisat eri ottelut saavat valmentajat usein priorisoimaan näitä, jolloin toiset ottelut ovat joukkueelle tärkeämpiä kuin toiset.

Vastaavasti joillakin joukkueilla ei ole enää mitään pelissä kauden lopussa, kun taas tilastojen hännillä olevat taistelevat tosissaan. Pidä tämä mielessäsi suunnitellessasi vetojasi ja tee valintasi asianmukaisesti.

Löydä parhaat kertoimet

Saadaksesi jatkuvasti parhaat saatavilla olevat kertoimet, tarvitset useita vedonlyöntitilejä.

Tämä pohjautuu kuitenkin vahvasti henkilökohtaisiin mieltymyksiin; jos olet tosissasi vedonlyönnin suhteen ja haluat maksimoida mahdollisten voittojesi määrän joka kerta, tämä on käytännössä välttämättömyys.

Jos puolestaan vedonlyönti on sinulle lähinnä harmitonta hauskanpitoa ja keino tehdä ottelusta hieman kiinnostavamman, voit hyvin pysytellä omalla suosikkisivustollasi.

Katso ottelu

Jalkapallo on maailman eniten katsottu urheilulaji – TV-kanavat käyttävät yhä enemmän ja enemmän rahaa esittääkseen otteluita reaaliaikaisesti. On paljon jännittävämpää lyödä vetoa ottelusta, jonka aiot myös katsoa reaaliajassa – ja on ehdottomasti myös fiksumpaa tehdä live-vetoja, kun todella seuraat ottelua itse.

Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat nykyään mahdollisuuden katsoa reaaliajassa otteluita, joita ei näytetä TV:ssä. Pitää toki paikkansa, että löydät paljon nuorten jalkapalloa ja tuntemattomampia liigaotteluita, mutta voit myös löytää laadukkaita otteluita niin Euroopasta, Etelä-Amerikasta, Pohjois-Amerikasta kuin Aasiasta. Tämä on ehdottomasti mukava lisä kaikille jalkapallofaneille.

Jalkapallo-ottelut joista lyödä vetoa

Maalaisjärkeä käyttäen on fiksua lyödä vetoa jalkapallo-otteluista ja turnauksista, joista tiedät jo valmiiksi jotakin. Muuten heität rahaa menemään täysin sattumanvaraisesti, mikä ei voi päättyä hyvin. Jalkapallovedonlyönnin suhteen mukavuusalueella pysyminen on suotavaa.

Valioliiga

“Maailman jännittävimmän liigan” (tai yliarvostetuimman, riippuen omasta näkökannastasi!) kausi sijoittuu joka vuosi elokuun ja toukokuun välille. Kesälomallakin voit lyödä vetoa tulevaisuuden peleistä tai pelaajien siirtymisestä joukkueesta toiseen.

Liigan kärjessä on yleensä useita kilpailukykyisiä joukkueita, jotka kilpailevat mestaruustittelistä. Tämä on mittava etu verrattuna useimpiin suuriin Euroopan liigoihin, joissa voittajasuosikki on vahva jo ennen kauden alkua.

Mestarienliiga

Maailman arvokkain jalkapallokilpailu asettaa Euroopan eliittijoukkueet kilpailemaan toisiaan vastaan Euroopan mestarien-tittelistä.

Karsinnat alkavat jo varhain kesällä, mutta suurin osa kiinnostuu usein vasta syyskuun ja joulukuun välillä alkavista cup-otteluista.

Ei ole erityisen vaikeaa ennustaa Barcelonan, Real Madridin ja Bayern Munichin olevan voittajasuosikkeja, johtuen joukkueiden hyvästä maineesta. Mutta vuosien aikana on tapahtunut myös yllätyksiä, ja toisaalta myös Mestarienliiga on ainut suurempi jalkapallokilpailu, jossa nämä tunnetut joukkueet ottavat mittaa toisistaan.

Kansainväliset kilpailut

Kansainväliset turnaukset ovat kenties vielä jännittävämpiä, sillä ne järjestetään vain joka neljäs vuosi – tässä tapauksessa nämä kilpailut ovat Eurocup ja Maailmanmestaruuskilpailut. Varsinaista opasta vedonlyöntiin näiden kilpailujen osalta ei ole, sillä et näe joukkueiden pelaavan viikosta toiseen.

Yleensä kuitenkin ystävyysotteluiden osalta veikkaaminen kannattaa jättää väliin, koska valmentajat käyttävät usein näitä tehdäkseen kokeiluja eri pelaajien ja muodostelmien suhteen, mikä tarkoittaa että mitä vain voi tapahtua. On erittäin hankalaa tietää, kuinka tämänkaltaisissa jalkapallo-otteluissa kannattaisi lyödä vetoa.