AZ vs Lazio: een samenvatting

11 april 2024
AZ-Lazio
IMAGO / Pro Shots

Tijdens de eerste wedstrijd van de achtste finales wist AZ te winnen van Lazio met één doelpunt voorsprong. Deze tweede wedstrijd vond deze donderdag plaats in het thuisstadion van AZ. In dit artikel gaan we de hoogtepunten bespreken.

Lazio moest het stellen zonder twee geblesseerde spelers. We wisten al dat de wedstrijd moeilijk zou worden voor hen zonder Ciro Immobile en Elseid Hysaj. AZ daarentegen had de Belgische centrale verdediger Zinho Vanheusden terug in de ploeg.

21 minuten na het begin van de wedstrijd scoorde Felipe Anderson het eerste doelpunt van de wedstrijd dankzij een pass van Zaccagni. De voorsprong van Lazio duurde niet lang. Inderdaad, 7 minuten later vond Karlsson het net na een lang schot, waardoor de score gelijk werd getrokken. Reijnders probeerde de score te verdubbelen in het voordeel van AZ, maar de bal ging naast. Pavlidis probeerde ook te scoren, maar Provedel redde beide pogingen.

De rust vond plaats na een prima eerste helft van AZ. Lazio daarentegen had meer moeite, vooral met het creëren van kansen.

De tweede helft begon sterk. Inderdaad, tijdens de eerste 15 minuten hadden beide teams mooie schoten, maar wisten niet te scoren. In de 62e minuut echter ontving Pavlidis de bal van Karlsson en scoorde met succes. Na nog een paar mislukte pogingen om opnieuw te scoren, won AZ de wedstrijd met een eindstand van 2-1.

Het Nederlands elftal gaat naar de kwartfinale. De volgende wedstrijd is tegen Anderlecht donderdag 13 april.