Cambuur vs Ajax: samenvatting

28 maart 2024
Cambuur-vs-Ajax
IMAGO / Pro Shots

Na een lange reeks gelijke spelen komt Ajax weer op stoom. Na hun uit overwinning op Excelsior (1-4) wisten ze namelijk hun momentum vast te houden. Inderdaad, tijdens de wedstrijd tegen Cambuur lieten ze hun tegenstander geen enkel doelpunt maken.

In Leeuwarden opende Tadič de score in de 16e minuut. Gevolgd door Berghuis, die in de 36e minuut de score verdubbelde. In de eerste helft kwamen de Amsterdammers op voorsprong, maar daar bleef het niet bij.

Berghuis maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (64′). De tweede helft bleef vergelijkbaar met de eerste 45 minuten. Tegen het einde scoorde Brobbey twee keer (79′ en 90+3′) waardoor de eindstand op 0-5 kwam en de tegenstander op eigen veld werd verpletterd.

Gedurende de wedstrijd toonde Cambuur weinig weerstand. Ajax profiteerde hier optimaal van en won voor de tweede keer op rij. Hoewel ze nog steeds op de 4e plaats staan, komen ze met slechts 1 punt verschil dichter bij AZ. Cambuur daarentegen blijft onderaan de ranglijst van de Eredivisie staan met 12 punten.

Volgende week speelt Ajax thuis tegen RKC Waalwijk. Aangezien die ploeg hoger op de ranglijst staat, is dit de kans voor de Amsterdammers om te laten zien of de laatste twee overwinningen puur geluk waren of dat er weer gepresteerd wordt. De wedstrijd zal aanstaande zondag 12 februari om 16:45 uur plaatsvinden.

Cambuur daarentegen neemt het aanstaande zaterdag 11 februari om 18:45 uur op tegen NEC. Deze wedstrijd wordt zeker een uitdaging voor de ploeg.