AZ – Vitesse

AZ-Vitesse
Bron: Twitter / SV Vitesse

Score: 6-1

In de eerste helft van de finale wist het gastland Vitesse te winnen met één doelpunt voorsprong. De tweede helft van de finale, die plaatsvond in het AFAS stadion, nam echter een heel andere wending. AZ liet namelijk wel kansen liggen voor Vitesse

De wedstrijd begon namelijk sterk met een doelpunt van Pavlidis, waarmee hij de voorsprong van Vitesse terugnam (3′). Dit werd al snel gevolgd door een tweede doelpunt, ditmaal gemaakt door Reijnders (13′). Nog voor de rust wist de Wit nog een doelpunt aan de score toe te voegen.

In de tweede helft scoorde Reijnders voor de tweede keer (52′), terwijl Karlsson voor de eerste keer deze wedstrijd het net vond (75′). Pas tegen het einde van de wedstrijd scoorde Bazoer het eerste en enige doelpunt voor Vitesse die dag (78′). De wedstrijd eindigde vervolgens niet lang na het tweede doelpunt van Karlsson (89′).

Met een cumulatieve score van 7-3 won AZ de finale van de Eredivisie. Dit betekent dat de ploeg deel zal uitmaken van de voorrondes van de Conference League. Dankzij de laatste overwinning tegen Vitesse hebben ze namelijk het laatste ticket weten te bemachtigen.