Eredivisie speelronde 34: een samenvatting

Vitesse – Ajax

Score: 2-2

vitesse-ajax
Bron: Twitter / AFC Ajax

Hoewel we al weten dat Ajax de winnaar is geworden van de Eredivisie 2022, hadden ze nog een laatste wedstrijd tegen Vitesse. De Amsterdammers slaagden erin om 62% van de tijd in balbezit te zijn. Vitesse kon echter nog beschikken over een aanval die in goede vorm was.

De wedstrijd opende met een doelpunt van Brian Brobbey voor Ajax (15′). Na de rust wist Loïs Openda de stand gelijk te trekken (52′). Vlak daarna verdubbelde hij zijn doelpunt, waarmee hij een voorschot nam op de tegenstander (56′). Het was tegen het einde van de wedstrijd dat Álvarez de score gelijk wist te trekken (87′), waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Zoals bekend heeft dit geen invloed gehad op de ranglijst van de Amsterdammers. Vitesse daarentegen blijft op de 6e plaats staan met een totaal van 51 punten.

NEC – Fortuna

Score: 0-1

De wedstrijd tussen NEC en Fortuna kende een verrassend einde. NEC domineerde de wedstrijd namelijk grotendeels van het begin tot het einde. Het lukte NEC echter niet om te scoren, in tegenstelling tot de tegenstander.

Slechts 13 minuten na aanvang van de wedstrijd vond Zian Flemming namelijk het net in het voordeel van Fortuna. Dit was het enige doelpunt dat Fortuna in de wedstrijd tegen NEC maakte. Dankzij deze overwinning wist Fortuna de degradatiezone te ontlopen, met slechts 1 punt voorsprong op Heracles. NEC daarentegen verloor een plaats en staat nu 11e op de ranglijst van de Eredivisie.

AZ – RKC

Score: 1-3

Hoewel AZ de wedstrijd domineerde, vertaalde zich dat niet in de scores. RKC opende namelijk de wedstrijd met een eerste doelpunt van Stokkers (18′). Vlak voor rust wist Dani de Wit de stand gelijk te trekken (45+2′).

In de tweede helft wisten zowel Gaari als Kuijpers het net te vinden, waardoor de wedstrijd tegen AZ werd gewonnen (64′ en 79′). Dankzij deze overwinning is RKC drie plaatsen gestegen op de ranglijst van de Eredivisie, want het staat nu 10e. AZ daarentegen blijft op de 5e plaats staan.

Feyenoord – Twente

Score: 1-2

Feyenoord was de favoriet in de wedstrijd tegen Twente, vooral omdat ze de finale van de Conference League wisten te bereiken. Hoewel ze iets langer in balbezit waren, konden ze de opmars van Twente niet meer inhalen. In de eerste helft opende Limnios het duel voor Twente (27′). Niet veel later wist ook Smal het net te vinden, waardoor de stand nog voor rust op 0-2 kwam (37′).

In de tweede helft maakte Dessers de eerste treffer voor Feyenoord, waardoor de achterstand iets kleiner werd (68′). Voor het einde van de wedstrijd lukte dat echter niet meer. Hoewel dit een overwinning was voor Twente, veranderde dit niets aan de stand op de ranglijst. Twente blijft namelijk 3 punten achter op de Rotterdammers.

PEC Zwolle – PSV

Score: 1-2

Bangna opende het duel voor PSV, 11 minuten na het begin van de eerste helft. Dit werd echter snel gevolgd door Kastaneer die de score gelijk trok (15′). De stand bleef lange tijd 1-1. Het was dan ook pas tegen het einde van de wedstrijd dat Ledezma het doelpunt wist te maken dat de overwinning naar de Eindhovenaren bracht (73′).

Deze overwinning van PSV had geen invloed op de ranglijst, want ze blijven achter Ajax met een verschil van 2 punten. PEC Zwolle daarentegen blijft onderaan het klassement staan met een totaal van 27 punten.