Feyenoord vs FC Twente: een spannende strijd die eindigt in een gelijkspel

27 februari 2024
Feyenoord-vs-FC-Twente
IMAGO / Pro Shots

De nummer één van de Eredivisie ranglijst Feyenoord is er niet in geslaagd om te winnen van FC Twente. De Rotterdammers eindigden met een gelijkspel, maar staan nog steeds bovenaan de ranglijst en hebben 6 punten voorsprong op Twente.

Voor de aanval van Feyenoord koos trainer Arne Slot ervoor om Danilo te vervangen door Santiago Giménez. Al na 30 minuten wist Giménez te scoren na een pass van Sebastian Szymanski. Daarmee bleef de thuisploeg in de eerste helft op achterstand, nadat het een enorme kans miste om de stand gelijk te trekken.

Na de pauze was Feyenoord dicht bij een tweede doelpunt, maar de pogingen hadden geen succes. Dankzij deze missers bleef Twente hoop houden. In de 68e minuut maakte Joshua Brenet met behulp van Michal Sadílek met succes gelijk.

Tegen het einde wist Feyenoord het verschil niet meer te maken en eindigde de wedstrijd in 1-1. Het was een spannende wedstrijd met veel kansen voor beide partijen, waarvan de meeste geen succes hadden. Bovendien kreeg Feyenoord geen penalty na een handsbal van Robin Pröpper, die door veel supporters werd betwist.