Manchester City – Real Madrid: een klein voordeel voor de Engelsen

26 maart 2024
man-city-real
Bron: Twitter / UEFA Champions League

Dinsdag 26 april speelde Man City tegen Real in het Etihad Stadium voor de eerste ronde van de halve finale van de Champions League. Zoals we voorspelden in onze voorspellingen en tips van de week, won Man City en werden er meer dan 3,5 doelpunten gescoord tijdens de wedstrijd. Het was een ongelooflijke strijd die plaatsvond tussen de twee teams.

Sterker nog, Man City en Real speelden allebei een geweldig duel tijdens de eerste helft van de halve finale. Voor de supporters was het een adembenemende wedstrijd om naar te kijken, want er werden in totaal zeven doelpunten gescoord. Kevin De Bruyne was degene die de score opende, slechts twee minuten na het begin van de wedstrijd. Dit eerste doelpunt voor Man City werd snel gevolgd door een van Gabriel Jesus (11′). Nog voor de eerste helft voorbij was, maakte Real zijn eerste doelpunt van de wedstrijd in de 33e minuut dankzij Benzema.

Na de rust was Phil Foden de volgende die het net wist te vinden, hij scoorde het derde doelpunt voor zijn ploeg (53′). Slechts twee minuten later scoorde Vinícius Júnior het tweede doelpunt voor Real (55′). BErnardo Silva scoorde het 6e doelpunt van de wedstrijd, waardoor de achterstand op de tegenstander nog groter werd (74′). Kort daarna scoorde Benzema echter een succesvolle penalty (82′). Dit was het 7e en laatste doelpunt van de dag, waardoor het totaal op 4-3 kwam, met de overwinning van Man City.

Met 1 doelpunt achterstand zal Real de tweede helft van de halve finale in Bernabéu spelen. De wedstrijd vindt plaats op woensdag 4 mei om 21 uur. Pas dan zullen we weten welke ploeg erin zal slagen om naar de finale van de Champions League te gaan.