Premier‌ ‌League‌ ‌speelronde ‌37:‌ ‌een‌ ‌samenvatting

26 maart 2024

West Ham – Manchester City

Score: 2-2

Hoewel Man City de favoriet van de wedstrijd was en de wedstrijd domineerde, bleef het tot het einde spannend. Inderdaad, Jarrod Bowen opende de score in de 24e minuut. Nog voor de rust wist hij de score te verdubbelen, waardoor de eerste helft eindigde met 2-0 (45′).

west-ham-man-city
Bron: Twitter / Manchester City

Vlak na het begin van de tweede helft scoorde Jack Grealish het eerste doelpunt voor Man City (49′). Niet lang daarna wist Man City de score gelijk te trekken dankzij een beetje geluk. Na een vrije schop plaatste Coufal de bal namelijk in zijn eigen doel (69′). Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar had geen invloed op de rangschikking. Manchester blijft inderdaad aan de leiding van het klassement, maar ze staan slechts 1 punt voor op Liverpool. West Ham blijft op de 7e plaats staan en heeft slechts 2 punten achterstand op Man Utd.

Watford – Leicester City

Score: 1-5

Leicester City was de favoriet bij de bookmakers en wist gemakkelijk te winnen van Watford. Inderdaad, hoewel de thuisploeg het niet slecht deed, konden ze de verdediging van hun tegenstander niet passeren. Jesus slaagde erin om de wedstrijd te openen, slechts 6 minuten na het begin van de wedstrijd voor Watford (6′). Maddison wist echter al snel de stand gelijk te trekken (18′). Vardy volgde vlak daarna en nam de voorsprong in de eerste helft (22′).

In de tweede helft vond Vardy opnieuw het net en ook Barnes wist tweemaal te scoren (46′, 70′ en 86′). Leicester won de wedstrijd met een verschil van vier doelpunten. Dankzij deze overwinning wonnen ze een plaats in het klassement. Ze staan nu immers 9de, slechts 1 punt voor Brighton. Watford daarentegen blijft op de 19e plaats staan, slechts 1 punt voor Norwich City.

Newcastle – Arsenal

Score: 2-0

Hoewel Arsenal de favoriet was voor deze wedstrijd, slaagden ze er niet in om te scoren tegen Newcastle. Het eerste doelpunt was geen goede start voor Arsenal. Toen Ben White probeerde in te grijpen, legde hij de bal per ongeluk in zijn eigen doel (55′). Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Guimarães het tweede doelpunt voor deze ploeg (85′).

Jammer genoeg vond Arsenal niet de juiste gelegenheid om succesvol te scoren. Dankzij hun overwinning steeg Newcastle een plaatsje in de rangschikking, want ze staan nu 13de, net voor Aston Villa. Arsenal daarentegen verloor zijn plaats in de groepsfase van de Champions League. Ze staan nu 5e met 2 punten achterstand op Tottenham.

Southampton – Liverpool

Score: 1-2

Liverpool domineerde afgelopen dinsdag grotendeels de wedstrijd tegen Southampton. Toch slaagde de thuisploeg er 13 minuten na het begin van de eerste helft in om de score te openen. Niet lang daarna vond Minamino het net en trok de stand gelijk (27′).

Na de rust maakte Joël Matip het doelpunt dankzij welke Liverpool de wedstrijd won (1-2). Het eindresultaat van de wedstrijd had geen invloed op de rangschikking, maar Liverpool staat nu slechts 1 punt achter op Man City. Southampton daarentegen blijft op de 15e plaats staan, met 5 punten achterstand op Aston Villa.