Premier‌ ‌League‌ ‌speelronde ‌38:‌ ‌een‌ ‌samenvatting

26 maart 2024

Chelsea – Watford

Score: 2-1

Kort na het begin van de wedstrijd opende Kai Havertz de score voor Chelsea (11′). De thuisploeg behield deze voorsprong hierna lange tijd. Het was immers pas op het einde van de wedstrijd dat Dan Gosling de eerste treffer voor Watford wist te maken, door de stand gelijk te trekken: 1-1 (87′).

Het was pas in de extra tijd dat Ross Barkley het doelpunt wist te maken dat zijn ploeg naar de overwinning bracht. Chelsea eindigde dit seizoen op de 3e plaats met 74 punten. Watford daarentegen blijft op de 19e plaats staan en zal daardoor volgend seizoen niet deelnemen aan de Premier League.

Manchester City – Aston Villa

Manchester-city-aston-villa
Bron: Twitter / Premier League

Score: 3-2

Voor aanvang van de wedstrijd stond Man City nog steeds aan kop van het Premier League klassement. Aangezien ze slechts 1 punt voor stonden op Liverpool, moest de ploeg deze wedstrijd winnen om er zeker van te zijn eerste van dit seizoen te blijven. Aston Villa slaagde er echter in de score te openen met een doelpunt van Matty Cash (37′).

Na de rust verdubbelde Philippe Coutinho de score voor zijn ploeg (69′). Dit was eigenlijk heel verrassend, aangezien Man City de wedstrijd domineerde. Uiteindelijk vond Gündoğan in de 76e minuut het net en scoorde daarmee het eerste doelpunt voor Manchester die dag. Dit werd snel gevolgd door een doelpunt van Rodri, die de score gelijk trok (78′). Daarna vond Gündoğan een manier om voor de tweede keer te scoren, waardoor Man City de langverwachte overwinning binnenhaalde (81′). Voor Aston Villa daarentegen betekent deze nederlaag dat ze op de 14e plaats blijven staan met 45 punten.

Liverpool – Wolverhampton

Score: 3-1

Voor aanvang van de wedstrijd stond Liverpool tweede in de rangschikking, slechts 1 punt achter Man City. Hoewel een overwinning hen niet de eerste plaats zou garanderen, zou een nederlaag niets veranderen voor Liverpool. Slechts 3 minuten na het begin van de wedstrijd opende Pedro Neto de score voor Wolves. Later in de eerste helft slaagde Sadio Mané erin om de score gelijk te trekken (24′).

Na de rust, tegen het einde van de wedstrijd, wisten zowel Salah als Robertson het net te vinden, wat de score op 3-1 bracht (84′ en 89′). Maar omdat Man City ook hun wedstrijd won, blijft Liverpool op de 2e plaats staan, 1 punt achter Manchester. Wolverhampton daarentegen verliest twee plaatsen en eindigt 10de in het klassement van dit seizoen.