Liverpool – Benfica: de Engelsen gaan door in halve finale

26 maart 2024
Liverpool-Benfica
Bron: Twitter / ChampionsLeague

In de eerste ronde van de kwartfinale wist Liverpool te winnen en heeft nu het voordeel om 2 doelpunten voorsprong te hebben op hun tegenstander (1-3). Dit zal moeilijk worden voor Benfica om in de competitie te blijven, ze mogen geen fout maken.

Niet lang na het begin van de eerste helft bleef Vlachodimos in zijn gebied op de grond liggen na de botsing met Jota. De Benfica doelman werd in het hoofd geraakt maar wist toch weer overeind te komen, zij het niet zonder moeite (16′).

Slechts een paar minuten later opende Liverpool de wedstrijd met een doelpunt van Konaté, die alleen op zijn lijn stond en Vlachodimos op rechts geklopt zag worden. Meteen daarna scoorde Nunez voor Benfica, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Echter, in de 32e minuut slaagde Ramos erin om de score gelijk te trekken met een krachtig rechtervoet schot langs Alisson op de middenstip van de linker paal. De eerste helft eindigde in een gelijkspel, waardoor Liverpool de kwartfinale nog kon winnen.

Na de rust scoorde Firmino voor Liverpool om hun voorsprong op de wedstrijd terug te krijgen (55′). Tien minuten later wist hij opnieuw te scoren, waardoor de huidige stand op (3-1) kwam. Ander slecht nieuws voor Benfica, Cebolinha heeft fysieke problemen en de scheidsrechter moest de wedstrijd onderbreken om de medische staf te laten ingrijpen.

Yaremchuk weet hierna echter het tweede doelpunt voor Benfica te maken (73′). Dit wordt gevolgd door een doelpunt van Nunez, waardoor de wedstrijd weer gelijk wordt (82′). Zelfs met de comeback van Benfica op het einde, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (3-3). Hierdoor gaat Liverpool naar de halve finale dankzij hun voorsprong in de eerste ronde.

Liverpool speelt de eerste ronde van de halve finale op woensdag 27 april om 21 uur tegen Villarreal. Wil je onze voorspelling voor deze wedstrijd weten, hou dan onze wekelijkse voorspellingen in de gaten.